Is er vel det som oftes gir et smil om munnen og glade øyne, enten det gjelder barn eller voksne. Fordelen med å lage den selv er selvsagt smaken, som ikke kan sammenlignes med kjøpeis. Smaken kan også tilpasses tilbehøret og hvem som skal spise den.
En klassiker er selvsagt vaniljeisen, den er nøytral og passer til det meste. Noen ganger er det morsomt å lage andre smaker som kanelis.
Denne lagde jeg til en eplebutterdeig kake til 17. Den smaker også herlig til rabarbrasuppe.
Denne oppskriften er satt sammen av forskjellige oppskrifter jeg fant på nettet.
Grunnoppskriften er vaniljeis (kopiert fra Hellstrøm)
Finn
frem 3-4 kanelstenger og kjør dem i blenderen.
Jeg ristet kanelen litt i kjelen (forsiktig skal ikke brunes) for ytterligere å fremheve smaken.
En klassiker er selvsagt vaniljeisen, den er nøytral og passer til det meste. Noen ganger er det morsomt å lage andre smaker som kanelis.
Denne lagde jeg til en eplebutterdeig kake til 17. Den smaker også herlig til rabarbrasuppe.
Denne oppskriften er satt sammen av forskjellige oppskrifter jeg fant på nettet.
Grunnoppskriften er vaniljeis (kopiert fra Hellstrøm)
5 dl melk
2,5 dl kremfløte
ca. 3 vaniljestenger (husk å dele de i to og skrape ut vaniljefrøene inni)
6 eggeplommer
200 g sukker
2,5 dl kremfløte
ca. 3 vaniljestenger (husk å dele de i to og skrape ut vaniljefrøene inni)
6 eggeplommer
200 g sukker
Vaniljestengene trekkes i melk/fløteblandingen i
en halv time
Eggeplommer og sukker piskes sammen som en eggedosis (bruk gjerne en kjøkkenmaskin)
Eggeplommer og sukker piskes sammen som en eggedosis (bruk gjerne en kjøkkenmaskin)
Til kanelisen brukte jeg kun en vaniljestang
Jeg ristet kanelen litt i kjelen (forsiktig skal ikke brunes) for ytterligere å fremheve smaken.
Melk og fløteblandingen helles over kanelen, sammmen vaniljestang og sukker kokes opp, la det stå å trekke en halvtimes tid.
Eggeplommer og sukker piskes sammen som en
eggedosis.
TIPS: Jo luftigere du får det, jo bedre konsistens får du
TIPS: Jo luftigere du får det, jo bedre konsistens får du
Hell over melk/fløte og vaniljeblandingen over
eggedosisen
Varm opp blandingen til ca. 80 grader (bruk gjerne et steketermometer i kjelen)
Varm opp blandingen til ca. 80 grader (bruk gjerne et steketermometer i kjelen)
TIPS: Hvis den
begynner å koke, må den siles med en gang.
Helles over i en ismaskin. Hvis du ikke har en maskin sett blandingen i fryseren, den bør da røres i en gang i mellom før den stivner slik at det ikke korner seg.
Bon appetit - her er min 17. mai kake med kanelis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar