Plutselig dukker det opp en oppskrift på facebook - eller gjennom andre matlinker som jeg får veldig lyst til å prøve. Denne fant jeg på facebook på linken til Fru Timian. Dette brødet måtte jeg bare prøve. Enkelt og kjapt, enten til en ostekveld... eller en suppetallerken... eller bare til knaskekos...
Nøttebrød med bakepulver.
Du trenger, eller du kan sette sammen med de nøttene du selv liker bare du beholder mengden:
Deigen passer til en liten brødform og stekes på 180 grader i ca en time. Skal bare blandes forsiktig sammen i en bolle.
Et godt råd jeg fant med denne oppskriften er å bruke steketermometer. Stikk det halvveis inn i deigen og når det viser 98 grader er brødet passe stekt.
Brød hvor du bruker bakepulver kan fort bli tørt, så det er beste den dagen du steker det. Går dog fint i en brødrister dagen etterpå...
Siste gang jeg bakte brødet hadde jeg for lite nøtter - og da tar man hva man har i huset... Jeg hadde endel blandede nøtter ca 200 gram tilsammen, jeg brukte derfor litt mer pinjekjerner og i manko av noe annet ble det en neve med gresskarkjerner... det ble veldig bra og brødet falt i smak hos familien.
Her stekte jeg brødet i en ildfast form for å få en annen fasong på brødet...
Et tips:
Jeg lærte i sin tid av min mor at når du steker med bakepulver lønner det seg å avkjøle litt gradvis, så synker ikke bakverket så fort sammen. Jeg satt derfor stekeovnsdøren litt på gløtt når brødet var ferdig, og lot det stå et kvartes tid til å avkjøle seg i ovnen, før jeg tok det ut og snudde det på en bakerist...
Nøttebrød med bakepulver.
Du trenger, eller du kan sette sammen med de nøttene du selv liker bare du beholder mengden:
- 75 gr havregryn
- 75 gr pekannøtter
- 50 gr cashewnøtter uten salt
- 25 gr valnøtter
- 25 gr pinjekjerner
- 100 gr sammalt fint rugmel
- 125 gr hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 3 dl melk
- 1 egg
- 3 ss flytende honning (brødet virker ikke søtt, hvis du er redd for det)
- ca 50 gr blandede nøtter til topping, hold igjen fra de du bruker i deigen
Deigen passer til en liten brødform og stekes på 180 grader i ca en time. Skal bare blandes forsiktig sammen i en bolle.
Et godt råd jeg fant med denne oppskriften er å bruke steketermometer. Stikk det halvveis inn i deigen og når det viser 98 grader er brødet passe stekt.
Brød hvor du bruker bakepulver kan fort bli tørt, så det er beste den dagen du steker det. Går dog fint i en brødrister dagen etterpå...
Siste gang jeg bakte brødet hadde jeg for lite nøtter - og da tar man hva man har i huset... Jeg hadde endel blandede nøtter ca 200 gram tilsammen, jeg brukte derfor litt mer pinjekjerner og i manko av noe annet ble det en neve med gresskarkjerner... det ble veldig bra og brødet falt i smak hos familien.
Her stekte jeg brødet i en ildfast form for å få en annen fasong på brødet...
Et tips:
Jeg lærte i sin tid av min mor at når du steker med bakepulver lønner det seg å avkjøle litt gradvis, så synker ikke bakverket så fort sammen. Jeg satt derfor stekeovnsdøren litt på gløtt når brødet var ferdig, og lot det stå et kvartes tid til å avkjøle seg i ovnen, før jeg tok det ut og snudde det på en bakerist...
Kjempegodt til dagens suppetallerken, som her til min rødbetsuppe.
Hva med å overraske familien med nybakt brød til søndagsfrokosten...
Yammy... :-D
Yammy... :-D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar