tirsdag 7. juli 2015

Pølsemakergilde...

Etter inspirasjon fra programmet "Norges grillmester" og andre fb-venner med samme interesser for mat, fant Elin og jeg ut at vi måtte forsøke oss som pølsemakere... Det ble tur til Sverige for å kjøpe svinekjøtt. Vi kjøpte litt forskjellig da vi var usikre på hva som var best å bruke... Det fant vi senere ut at kanskje ikke var nødvendig da "First price" nakkekoteletter fra Rema 1000 eller Kiwi var omtrent like billige. Dog Sverigeturen ble jo ingen bomtur, masse snadder av ymse slag ble med hjem...

... men tilbake til pølsene:
Ingredienser: Nakkekoteletter, bacon og spekk + ymse krydder, og vi satt igang.
Dette fargerike krydderet er røkt paprika...
 Kjøttet ble renskjært for ben og blandet med spekk, bacon og krydder...
 2 ganger gjennom kjøttkverna (største hullene) og blandet med vispen...
Den herligst lukte spredde seg fra bollen... tennene begynte alt å løpe i vann, vi stekte en prøvekake for å justere litt. Fant dog at vi hadde truffet bra med krydder og alt ble notert nøye ned.
Vi hadde store ambisjoner så dette er kun halv porsjon... he he
På med tarmene, et lite puslespill for 2 uøvde sjeler.
Tarmene ble kjøpt hos den lokale pølsemaker og et godt råd på veien hjem var at de skulle ligge i litt lunkent vann før bruk, og det vi evt. ikke brukte kunne oppbevares i saltvann. Etter en runde fant vi ut at hvis vi smurte inn pølsehornet med litt rapsolje gikk det litt bedre... :-)
 ... og pølser ble det...
Totalt 5.6 kg ferdige pølser og endel erfaring ble det også... 

Trening gjør mester så det blir nok noen runder til på kjøkkenet til Elin blir det helt sikkert. Granskning av videoer og pølseoppskrifter blir det nok også endel av...
Sikkert er det iallefall - en artig dag med mye latter og gode smaker ble det...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Foto og digital kunst - øyet som ser...

Digital kunst , kultur og kommunikasjon skal belyse hvordan man kan bruke digitale medier til å utvikle kreativitet, evne til formidling o...