torsdag 12. november 2015

Granola - lavkarbo

Høsten er over oss og mange av oss føler behov for et tilskudd av "energi". Frokosten er et viktig drivstoff for dagen, og etter å smakt meg gjennom endel fedigkjøpte Granolaer ville jeg lage min egen. Jeg googlet endel og fant en link som passet meg. (legger inn linker nederst på siden)
Som regel, også denne gangen blir oppskriftene tilpasset litt...

Denne granolaen består kun av nøtter og kjerner og jeg dro til nærmeste innvandrerbutikk hvor jeg vet de har et veldig godt og variert vareutvalg.
Det ble kjøpt inn valnøtter, hasselnøtter, mandler og peacan (som er min favoritt blandt nøtter) Det ble også kjøpt et glass med coconutoil

Her er oppskriften:
  • 2 dl mandler
  • 2 dl hasselnøtter
  • 1 dl valnøtter
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 ts salt
  • For egen regning tilføyde jeg også 1 dl gresskarkjerner og 1 dl peacanøtter.
Her kan man jo velge "sine egne nøtteblandinger" for sin personlige smak
Hakk nøttene i den størresle du ønkser, jeg tok et "raskt drag" i kjøkkenmaskinen (gjør nok ikke det neste gang, da endel ble litt for finmalt etter min smak) Tyggemotstanden og "knaskingen" er noe jeg liker.
I en kjele varmet jeg opp:
  • 2 ss coconutoil (det står cocosa i oppskriften - fåes i helsekostforretninger). Den jeg kjøpte i "min butikk" koster bare en brøkdel og gjør samme nytten.
  • 2 dl koksmelk
  • 1 ss kanel
  • 1 ss kardemomme
  • 3 ss sukrin gold (her brukte jeg flytende honning)
Når alt hadde smeltet, blandet jeg det hele i en bolle, det må smelte godt sammen men behøver ikke å koke.
På en stekeplate med bakepapir spredde jeg dette utover, d.v.s jeg hadde jo økt mengden så jeg brukte 2 plater og varmluft.
Stekes på 150 grader i ca 40 minutter, det lønner seg å røre litt i massen hvert 10. minutt slik at det blir en lik stekeflate. Jeg hadde jo to plater så jeg lot de bytte plass midtveis for å være på den sikre siden...
Etter 40 minutter slo jeg av varmen og slapp ut litt varme, men lot platene står ytterligere 40 minutter slik at nøttene skulle blir riktig sprøe og crunchy.
Jeg lot nøttene stå på platen til neste dag slik at de fikk tørke skikkelig, det er sikkert ikke nødvendig...

Denne blandingen smaker kjempegodt med gresk youghurt, kesam, som dryss over is... eller bare som snoop rett ut av bollen....
Som en liten smakstest i går lagde jeg en skål med granolaen, oppskåren frukt et dryss av blåbær og vaniljekesam... Blir nok en dessertklassiker her i huset
Det er vel bare fantasien som setter grenser for hva den kan brukes til.
Tips! et lite dryss av flaksalt før stekingen setter en ekstra spiss på "snoopen"... (men det er vel ikke så sundt da... :-)
Her er bloggen hvor jeg fant oppskriften: "Fitnessnora" jeg takker for en flott oppskrift


1 kommentar:

  1. Casinos Near Washington State - Mapyro
    Find Casinos Near Washington State in Washington, 파주 출장안마 United States and reviews 전라남도 출장안마 by real people. 창원 출장안마 MapYRO users can now 영천 출장마사지 compare public transit, Amtrak, 당진 출장마사지

    SvarSlett

Foto og digital kunst - øyet som ser...

Digital kunst , kultur og kommunikasjon skal belyse hvordan man kan bruke digitale medier til å utvikle kreativitet, evne til formidling o...